Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at det endelige produkt fra ALUKA ikke er certificeret. Det er kun materialerne der er certificeret.  

 

BAMBUS JERSEY

Bambus anses for at vøre én af de mest bæredygtige planter, fordi den gror hurtigt og hverken kræver kemikalier eller vanding, og fordi den nedbrydes biologisk meget hurtigere end oliebaseret stofmaterialer.

Bambus er i familie med græs og er en af jorden mest bæredygtige ressourcer.

Bambusstof har en fremragende absorberingsevne, som holder fugt væk fra huden og lader den fordampe. Dette gør bambus ideel til både vamt og koldt klima, da bambustøj har indbygget temperaturkontrol.

Om vinteren holder det dig varm ved at indfange varm luft i fibrene, og om sommeren sørger åndbarheden for, at du bliver kølet ned.

Bambus kan både føles som og ligne silke eller meget blødt bomuld. Men bambus er for bomuld, hvad kashmir er for uld - nemlig en blødere og mere lukseriøs fornemmelse.

Bambusstof er antibakteriel. Dette er med til at reducere mægden af bakterier, som kan leve i tøj forårsage ubehagelige lugte.

Bambusstof bibeholder den antibakterielle egenskab selvom det er blevet vasket adskellige gange.

 

TENCEL

TENCEL er et brand navn fra den Østriske fabrik Lenzing. TENCEL er baseret på træfibre. Det betyder at råmaterialet er træ eks. bambus, gran eller eucalyptus.

Når træstumperne skal omdannes til et TENCEL materiale foregår det gennem en mekanisk og kemisk proces, så de kan blive til finre, der kan spindes til garn. Denne proces foregår i et lukket system, hvor man genbruger 99% af kemikalierne, og der udledes ikke forurennet spildevand i vandløb, søer eller havet.

 

TENCEL er et utrolig blødt meteriale, der falder flot ned over kroppen. Det har en let skinnende overflade, som giver et elegant udtryk.

TENCEL har mange gode kvaliteter:

Det er slidstærkt

Det absorberer frugt, er åndbart og virker temperaturregulerende

Er bakteriehæmmende så det skal ikke vakses ofte, men kan blot hænges til luftning

Farven holder efter rigtig mange vaske.

 

 

STANDARD 100 by OEKO-TEX®  er produktmærket med tilnavnet TILTRO TIL TEKSTILER, der kan sættes på produkter der lever op til de krav der er fastsat i standarden. 

Et produktmærke som sikrer at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer fx en sparkedragt som indeholder stof, sytråd, lynlås, bånd, og isyningsmærker. 

En frivillig certificerings- og mærkningsordning med fire produktklasser, der har hver sine krav til indhold af skadelige stoffer. 

En standard som er langt mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU (REACH) og derfor et godt redskab til at sikre overholdelse af lovkrav for skadelig kemi i produkter. 

Verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter (også halvfabrikata) der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer. 

 

 

The Global Organic Textile Standard (GOTS) er en standard for økologiske fibre. Den er kendt og anerkendt i hele verden. I 2011 anerkendte den amerikanske regering GOTS som det eneste økologiske miljømærke på tøj og tekstiler i USA  Mærket giver dine produkter en troværdig garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion gennem hele forsyningskæden.

GOTS kontrollerer endvidere indholdsstoffer fra produktion og høst af råvarer, gennem forarbejdning til færdigt produkt, og giver en troværdig garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion til den endelige forbruger.​ 

 

ALUKAs labels for størrelse og vaskeanvisning, bliver ligeledes produceret af bomuld der er OEKOTEX 100 certificeret.

 

Alt emballage er FCS mærket.

 

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. I FSC-skove bliver der ikke fældet mere træ, end skoben kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og de mennekser, der arbejder i skoven, er uddannet og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.